Casa Frigiliana Higuerón  

Udlejning af feriebolig i syd Spanien,  et område med gode vandre og cykelruter.

Aktiv ferie i Frigiliana for hele familien

Andalousien

Frigiliana er en af de smukkeste og bedst bevarede mauriske byer i Andalusien. Byens hvidkalkede, kubiske huse ligger på stejle skråninger med snoede trappegader – og netop her har  mange vandreture deres udspring,
Vandreturene er på bjergtoppe med udsigt til andre hvide byer og Middelhavet. Man vandrer rundt om bjerge og ned i lunde, blandt træer med avocado, appelsin, citron og oliven samt mange forskellige krydderurter. Man vandrer i smalle klippesprækker med høje sider og fødderne i floden – 
De kulinariske oplevelser undervejs er ikke til at undgå. Der er rig mulighed for at nyde smagen af Andalusiens mange specialiteter og egnsretter i blandt andet Frigiliana, der har mange udsøgte spisesteder.

Byen ligger parallel med floddalen Higuerón og naturparkens storhed. Bjerge i forskellige højde meter former områdets muligheder for forskellige vandreture. Der er udfordringer til både nybegyndere og mere øvede vandrere.

Vandreture Vi  kan anbefale.

Vi samarbejder bl.a. med dansk vandrelav København.

Drybstenshuler ved Nerja
Grotterne i Nerja er nogle af de største og flotteste drypstenshuler i verden.
De ligger ved den lille by Maro. Når man tænker på, at de blev skabt for så mange år siden, ja så er det faktisk utroligt, at de ikke blev opdaget noget før. Hulerne blev nemlig først opdaget i nyere tid i 1959, da fem unge fra Maro og Nerja besluttede sig for at gå på flagermusjagt.

Heldagsture

Caminito del Rey - Kongeruten

En af verdens farligste gangstier, El Camino del Rey (Kongevejen) genåbner i en ny renoveret, sikker version. Åbningen har fået massiv opmærksomhed og har skabt overskrifter verden over.

El Camino del Rey - også kendt som Caminito del Rey (Den lille Kongevej) - har tiltrukket tallige vovehalse gennem årene, men nu bliver gangstien åbnet for offentligheden. Ifølge Lonely Planet bliver det en af de hotteste rejseaktiviteter i 2015!

Alhambra bestil dine billetter her.

Alhambra ("Det røde slot")  er en borg på Sabikah-plateauet sydøst for Granada i Andalusien. Slottet er bygget af maurerne mellem 1248 og 1354, under styring af al-Ahmar og hans efterfølgere. Siden 1984 har det stået på UNESCOs verdensarvliste og er Spaniens største turistattraktion. Borganlægget er ca. 740 meter langt og indtil 220 meter bredt.

Alhambra er for middelalderen en typisk kombination af en befæstet højt beliggende by med et med et separat citadel for magthaverne. Byen var hjemsted for adelen, militær, det højere borgerskab, købmænd og vigtige håndværkere, som f.eks. våbensmede. I Granada bliver citadellet betegnet som Alcazaba, mens hele anlægget hedder Alhambra. Borgbjerget var allerede beboet i den før romerske tid. Efter maurernes erobring af den iberiske halvø, byggede de her en borg. Under borgerkrigene fra det 9. til det 12. århundrede hed borgen „Ma’qil Ilbīra“ (Elvira-fæstningen), da Sawwar Ibn Hamdun på grund af borgeruroligheder i kalifatet af Córdoba tog ophold i fæstningen. Den beviste sin værdi som fæstning i flere krige mod Kalifaten af Córdoba. Under kong Bādis ibn Habbūs (1038-1073) byggede hans jødiske kansler Jūsuf ibn Naghralla en fæstning på Alhambras klipper (al-ḥiṣn al-ḥamrāʿ), i følge Abd Allāhs memoirer (1073-1090), for at beskytte sig mod byens befolkning.

Efter Kalifatet af Córdobas sammenbrud i 1031 overtog berberføreren Ziriden fra Granada magten over provinsen (kūra) Ilbīra og gjorde og omgivelserne uafhængige. Derefter grundlagde han byen Granada, som var lettere at forsvare end byen Ilbīra, nogle få kilometer derfra. Senere overtog de berbiske dynastier Almoraviden og Almohaden magten. Om borgens udseende i denne tid findes der ingen oplysninger.

Ronda

Ronda er en mindre by i provinsen Málaga i Andalusien i det sydlige Spanien. Ronda, der har ca 40.000 indbyggere, er en af landets ældste byer og regnes som tyrefægtningens vugge